2012. december 10., hétfő

Teafa szappan teafaolajjal

Mivel sok ismerősömnek ez az egyik kedvenc szappanja ezért csináltam pár darabot belőle.

Teafa szappan teafaolajjal


Ugyanúgy készült,finom repceolajjal és kakaóvajjal.A ricinusolajtól szépen habzik.


REPCEOLAJ
Az új repceváltozatok olajának zsírsavösszetétele az olívaolajéhoz hasonló. Az esszenciális zsírsavak, elsősorban az alfa-linolénsav aránya azonban sokkal magasabb. Ez a jellemző mind a szépségápolás, mind az ipari felhasználások szempontjából értékessé teszi a repceolajat.
A repceolaj fokozza a bőr nedvességmegtartó képességét, nyugtató és kiegyensúlyozó hatású. Ráadásul fokozza a bőr káros környezeti hatásokkal és oxidatív stresszel szemben tanúsított ellenállását.

KAKAÓVAJ
A kakaófa eredetileg Brazíliából származik, az Amazonas és az Orinoco területén nő. Már a maják és az aztékok is termesztették és Közép-Amerikában is elterjedt.
A fa 4-8 méter magasra nő és kb. 60 évig él. Az uborkaszerű termés 50-60 magot tartalmaz. Ezeket az 50-58%-os zsírtartalmú magokat nevezzük kakaóbabnak.
A zsír, más néven kakaóvaj olvadáspontja kb. 36°C-os. Enyhén kakaós illata van. Mivel a kakaóvaj a bőrön olvad, hőt von el a testtől, így enyhén hűsítő hatású. A kakaóvaj fokozza a bőr nedvességtartó képességét és kitűnő bőrápoló, különösen a száraz, érzékeny bőr számára.


Összetétele: repceolaj, kókuszvaj, olívaolaj, ricinusolaj, kakaóvaj, teafa illóolaj, lúg, spirulina por