2013. március 31., vasárnap

BABASZAPPAN Holt-tengeri iszappal +extra sárgabarackmag olajjal

BABASZAPPAN Holt-tengeri iszappal



Babaszappanom mind elfogyott és sokan kértétek,hogy újra...és még!!
Így ezt a szappant is újraálmodtam...a szőlőmagolajat lecseréltem benne finom sárgabarackmag olajra... 
Az elsődleges oka,hogy nem tetszett a sötét szürkés színe amit kapott tőle és az iszaptól. Na meg az iszapot is csökkentettem,mert túl durvának/soknak éreztem.Annyira jót akartam csinálni,hogy meglódult a múltkor a kezem.Most visszafogtam magam.
A sárgabarackmag olajtól annyira üde szép bársonyos színe és állaga lett,hogy öröm ránézni. Még az extra szűz olívaolaj zöld színe sem volt hajlandó elrontani ezt az összhangot.
Pedig féltem,hogy esetleg árnyalatnyi zöldet is kapok. :) 


2013. március 30., szombat

Teafa szappan felturbózva

Teafa szappan


Mivel ez a szappanom nagyon közkedvelt az ismerőseim és barátaim körében ezért ismét készült belőle egy adag,akarom mondani dulpa adag!!Mert mindig, mire szeretném én is használni már hopp el is fogyott. :) Most 15db-ot sikerült kihozni...

Ami újítást jelent a mostani szappanomban,hogy a spirulina algán kívül tettem bele darált borsmenta levelet főleg a színe miatt,mert a teafás szappannak "kötelező" ez a méregzöld szín.Szerintem! ;)



Spirulina alga: A spirulina egy kékeszöld színű alga, mely gazdag többek között vitaminokban, ásványi anyagokban, fehérjében, klorofillban.
Az ismert algafajok közül a Spirulina az egyik legnépszerűbb. Sikerét elsősorban a benne lévő vitaminok, és ásványi anyagok egész tárházának köszönheti, melynek következtében védi a bőrt a szabadgyökök ellen. A benne lévő klorofil kiváló tisztító, fertőtlenítő, sejtregeneráló szer, az antioxidáns béta-karotin pedig fontos védelmet nyújt a bőr sejtjeinek.
Selymessé varázsolja, hidratálja a bőrirritáció miatt kiszáradt bőrt, véd a levegőszennyezés okozta bőrkárosodások ellen, aktívan hat a ráncokra és feszessé teszi bőrét a spirulinában lévő provitaminnak köszönhetően. Kiemelkedően magas fehérjetartalma miatt fényt ad a bőrnek.

Másik a stevia por,amit elsősorban édesítésre használnak,de az erősebb habzás miatt gondoltam kipróbálom,szintén szép zöld színe van...
A szappan további összetevői változatlanok,benne van a finom extra szűz olívaolaj és a ricinusolaj,a kakaóvaj pedig már szinte kötelező nálam a szappanokba!

Összetétele: repceolaj, kókuszvaj, olívaolaj, ricinusolaj, kakaóvaj, teafa illóolaj, lúg, spirulina por+stevia és borsmenta