2013. március 30., szombat

Teafa szappan felturbózva

Teafa szappan


Mivel ez a szappanom nagyon közkedvelt az ismerőseim és barátaim körében ezért ismét készült belőle egy adag,akarom mondani dulpa adag!!Mert mindig, mire szeretném én is használni már hopp el is fogyott. :) Most 15db-ot sikerült kihozni...

Ami újítást jelent a mostani szappanomban,hogy a spirulina algán kívül tettem bele darált borsmenta levelet főleg a színe miatt,mert a teafás szappannak "kötelező" ez a méregzöld szín.Szerintem! ;)



Spirulina alga: A spirulina egy kékeszöld színű alga, mely gazdag többek között vitaminokban, ásványi anyagokban, fehérjében, klorofillban.
Az ismert algafajok közül a Spirulina az egyik legnépszerűbb. Sikerét elsősorban a benne lévő vitaminok, és ásványi anyagok egész tárházának köszönheti, melynek következtében védi a bőrt a szabadgyökök ellen. A benne lévő klorofil kiváló tisztító, fertőtlenítő, sejtregeneráló szer, az antioxidáns béta-karotin pedig fontos védelmet nyújt a bőr sejtjeinek.
Selymessé varázsolja, hidratálja a bőrirritáció miatt kiszáradt bőrt, véd a levegőszennyezés okozta bőrkárosodások ellen, aktívan hat a ráncokra és feszessé teszi bőrét a spirulinában lévő provitaminnak köszönhetően. Kiemelkedően magas fehérjetartalma miatt fényt ad a bőrnek.

Másik a stevia por,amit elsősorban édesítésre használnak,de az erősebb habzás miatt gondoltam kipróbálom,szintén szép zöld színe van...
A szappan további összetevői változatlanok,benne van a finom extra szűz olívaolaj és a ricinusolaj,a kakaóvaj pedig már szinte kötelező nálam a szappanokba!

Összetétele: repceolaj, kókuszvaj, olívaolaj, ricinusolaj, kakaóvaj, teafa illóolaj, lúg, spirulina por+stevia és borsmenta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése